Tijdloos portret

Kinderen veranderen in no-time en om niets te missen, wordt alles vastgelegd. Maar hoeveel foto’s belanden in een digitaal archief? Met hoeveel aandacht staat het kind op de foto en hoeveel foto’s zijn er om groot aan de muur te kunnen hangen?

Bij het fotograferen van kinderen richt ik mij erop om een tijdloos portret te maken. De jonge generatie van nu middels een portretshoot vastleggen als een blijvende herinnering. Voor unieke kinderfotografie neem ik de tijd die nodig is. Met alle aandacht voor het kind, geplaatst voor een neutrale achtergrond. Zodat het fysieke eindresultaat niet alleen een momentopname is, maar ook een stukje pure persoonlijkheid van het kind laat zien.

Pure persoonlijkheid

Het portretteren van kinderen heeft iets fascinerends, omdat ze nog als een onbeschreven blad zijn en vrij makkelijk volledig zichzelf laten zien. Al is een fotoshoot aan huis of op locatie natuurlijk wel een hele ervaring! Dat er een foto wordt gemaakt met allerlei apparatuur is spannend. Maar als ervaren portretfotograaf zorg ik er voor dat er snel een ontspannen sfeer is. Tijdens de portretshoot zoek ik karakteristieke eigenschappen om vast te leggen. Om afleiding te voorkomen werk ik een op een met het te portretteren kind, familieleden of vrienden zijn dan ook niet aanwezig tijdens de shoot. De portretfoto is naderhand op ieder gewenst formaat en materiaal af te drukken.